20/10/2023 - GEOSCIENCE DAYS: 2 ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΣΕ 2 ΝΗΣΙΑ ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ

STEM δραστηριότητα σε Σαντορίνη και Νίσυρο

Δημιουργούμε μηχανισμό καταγραφής ηφαιστειακής δραστηριότητας, παρατηρούμε σε διαδραστικό εργαστήριο τα χαρακτηριστικά και τη δύναμη των ηφαιστείων.

Περισσότερα: 20/10/2023 - GEOSCIENCE DAYS: 2 ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΣΕ 2 ΝΗΣΙΑ ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ

5/1/2023 - Επίσκεψη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Τι συμβαίνει "πίσω από τις πόρτες" σε έναν αερολιμένα;  

Επισκεφθήκαμε, στο πλαίσιο του προγράμματος Real World STEM @ City Lab, στις 5/1/2023 τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και ξεναγηθήκαμε σε όλους τους τομείς - τόσο σε αυτούς που βλέπουμε ως επιβάτες, όσο και σε αυτούς που δε βλέπουμε!!!  

Περισσότερα: 5/1/2023 - Επίσκεψη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

27/11/2022 - Βαθιές γεωτρήσεις στον βυθό και σε ηφαίστεια!

20000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα... 

Επισκεφθήκαμε, στο πλαίσιο του προγράμματος Real World STEM @ City Lab, στις 27/11/2022 το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ.
Με ξεναγό μας την Παρασκευή Νομικού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια με εμπειρία στη θαλάσσια έρευνα και με συμμετοχή σε πολλές ωκεανογραφικές αποστολές και τη χρήση ρομποτικών συστημάτων για την εξερεύνηση των θαλασσών, μάθαμε

Περισσότερα: 27/11/2022 - Βαθιές γεωτρήσεις στον βυθό και σε ηφαίστεια!

19/4/2022 - Επίσκεψη στο Χρηματιστήριο

Επίσκεψη στην ΕΧΑΕ 

Βλέπετε παιδιά σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΕΧΑΕ;
Bλέπουμε μία CEO, έναν CFO, μία CRO, 2 Data Scientists, 3 Data Analysts, 3 AI Specialists, 3 Digital Transformation Experts, 4 Information Security Specialists, 4 Fintech Engineers, 4 Computer Scientists, 2 Software Engineers, 2 Quantitative Analysts.

Περισσότερα: 19/4/2022 - Επίσκεψη στο Χρηματιστήριο

18/4/2022 - Επίσκεψη στην Gizelis Robotics

Επίσκεψη στην Gizelis Robotics 

Με πολύ μεγάλη χαρά επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της Gizelis Robotics SA όπου είδαμε στην πράξη τη διαδικασία δημιουργίας των βιομηχανικών ρομπότ, από την προσομοίωση μέχρι την κατασκευή και επιχειρησιακή λειτουργία τους.

Περισσότερα: 18/4/2022 - Επίσκεψη στην Gizelis Robotics

12/3/2022 - Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΕΝΑ CityLab ΜΕΤΡΑΕΙ Τ' ΑΣΤΡΑ !!!

Τα παιδιά του CityLab σε μία νέα STEM νυχτερινή αναλυτική εξερεύνηση της "γειτονιάς" μας, στις 12-13 Μαρτίου στο Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο Αθηνών - UoA Observatory και στο Planets In Your Hand. Πεντακάθαρος ουρανός, μαθαίνουμε, παρατηρούμε και επιλέγουμε τι μας ενδιαφέρει από τα πάντα μπροστά μας. Κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Περισσότερα: 12/3/2022 - Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο Αθηνών

28/9/2020 Συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία του CityLab με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco σαν Digital Skills Partner (Εργαστήρια STEM και Ρομποτικής).

700 SITE1

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2020 από τη Cisco σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπό την αιγίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Σκοπός του είναι η ενίσχυση της καινοτομίας, η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων καθώς και η προώθηση του ψηφιακού πολιτισμού.

700 DTS 6

Στα εργαστήριά μας με συνεργατικές δραστηριότητες σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και προγραμματίζουμε ρομπότ και άλλες ηλεκτρομηχανολογικές κατασκευές, με στόχο να λύσουμε υπαρκτά προβλήματα από τον πραγματικό κόσμο. Έχοντας όχημα και στόχο τις εργασίες και τις κατασκευές μας, ανακαλύπτουμε εις βάθος την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM) ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε τη δημιουργική μας ευφυΐα καθώς μετατρεπόμαστε από χρήστες σε δημιουργούς.

Τέλος, στην πορεία μας αυτή, αποκτούμε όλες τις δεξιότητες που θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε σωστά στις εξελισσόμενες ανάγκες του αύριο.

Δείτε αναλυτικά για το DT&S στο https://www.cisco.com/go/dts και οργανώστε την επίσκεψή σας.


700 SITE2

Σας περιμένουμε!!!

#ciscodts #dts #digitalskills #digitaltransformation #thessaloniki

7/3/2020: Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο

ΕΝΑ CityLab ΜΕΤΡΑΕΙ Τ' ΑΣΤΡΑ!

Μια εκπληκτική βραδιά για τους μαθητές μας και τους γονείς τους: Αστρονομική παρατήρηση από το τηλεσκόπιο του Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο Δρ. Κοσμάς Γαζέας, Λέκτορας Παρατηρησιακής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η εξαιρετική ομάδα του, μας ξενάγησαν (Σάββατο 7 Μαρτίου 2020) στο νυχτερινό ουρανό.

SKY AST w700 IMG 20200307 210956 3472 x 2607

Στη συνέχεια, σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδραστική ομιλία, εξερευνήσαμε
- τη συμβολή των τηλεσκοπίων στις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην σύγχρονη Αστροφυσική, όπως η διαστολή του σύμπαντος, η δομή των γαλαξιών και οι ανακαλύψεις εξωηλιακών συστημάτων
- πώς τα υπερσύγχρονα ρομποτικά και αυτοματοποιημένα τηλεσκόπια σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούνται για να κοιτάξουμε τον ουρανό μέσα από διαφορετικές περιοχές του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και να δημιουργήσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα του σύμπαντος.
- τι περιλαμβάνει η κατασκευή ενός σύγχρονου τηλεσκοπίου, πως σχεδιάζονται τα μεγαλύτερα οπτικά τηλεσκόπια του κόσμου και τι διαφορά έχουν με τα διαστημικά τηλεσκόπια.
- τι μας περιμένει στο μέλλον στο πεδίο της σύγχρονης Παρατηρησιακής Αστροφυσικής και της Οπτικής Οργανολογίας!

TELE AST w700 IMG 20200307 195223 3264 x 2448

CLASS AST w700 IMG 20200307 211601 4063 x 3051

Μείναμε όλοι ενθουσιασμένοι και ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πώς ακριβώς χρησιμοποιούνται η Επιστήμη, η Τεχνολογία, η Μηχανική και τα Μαθηματικά για να ερμηνεύσουμε τον κόσμο γύρω μας...

 

21/02/20: Επίσκεψη στο Χρηματιστήριο

Μηχανικοί και Επιστήμονες στο Χρηματιστήριο
Τα παιδιά (11+) των τμημάτων Financial Engineering, Computer Science και προχωρημένης Ρομποτικής είδαμε στην πράξη μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστήμη και τεχνολογία με αντικείμενο τα χρηματοοικονομικά! 

IMG 20200221 151144 800w

Μας μίλησε ο κύριος Στέλιος Κωνσταντίνου (Προϊστάμενος, Τμήμα  Σχέσεων με Επενδυτές) για θέματα όπως 
- Τι ακριβώς κάνουν οι Computer Engineers, Software Engineers, Financial Engineers και οι Computer Scientists στο Χρηματιστήριο;
- Θα μας "άρεσε να κάναμε αυτή τη δουλειά";
- Τι ακριβώς κάνει το Χρηματιστήριο; Γιατί χρειάζεται; Τι γίνεται όταν αγοράζουμε μετοχές; Ομόλογα; Που είναι οι μετοχές; Τι είναι η κεφαλαιαγορά, τι ή χρηματαγορά. Πώς διασφαλίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών της ΕΧΑΕ;

Απορίες των παιδιών μας απάντησε oμάδα ειδικών από την ΕΧΑΕ και έγινε ξενάγηση στους χώρους του ΧΑ και σε διαβαθμισμένα μέρη που δεν ανοίγουν για το κοινό!!!

IMG 20200221 172820 800w

 

5 ΑΠΡ - 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής 2020

Το Φεστιβάλ μας, είναι γιορτή δημιουργίας και διασκέδασης και περιλαμβάνει Διαγωνιστικό και Εκθεσιακό Τμήμα, για παιδιά 5 έως 16 ετών. 
Η εκδήλωση θα γίνει στο κλειστό γήπεδο Αλίμου, την Κυριακή 5/4/2020  στις 12:00 και τελεί υπο  την αιγίδα του Δήμου Αλίμου.
/*  Η εκδήλωση θα επαναπρογραμματιστεί - ανακοινώσεις εδώ */

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα οι ομάδες
- μαθαίνουν για πρώτη φορά επί τόπου το τι θα δημιουργήσουν αλλά και το πώς θα αξιολογηθούν
- υλοποιούν αποδεδειγμένα 100% δικές τους δημιουργίες, χωρίς έτοιμες λύσεις (τα εξαρτήματα δίνονται τελείως αποσυναρμολογημένα και τα pc/tablet δεν είναι δικά τους)
- δεν λαμβάνουν βοήθεια από πουθενά (προπονητές, κριτές, γονείς, εθελοντές, internet) παρά μόνο η μία ομάδα από την άλλη αν το επιθυμούν
- δημιουργούν (από το μηδέν) κατασκευές άμεσα συνδεδεμένες με έννοιες φυσικής, μαθηματικών και υπολογιστικού τρόπου σκέψης

Στο Εκθεσιακό Τμήμα, οι ομάδες εκθέτουν όποιο θέμα επιθυμούν με projects από τα εργαστήριά μας!

Οι κατασκευές μας περιλαμβάνουν θεματολογία Robotics, Mechanical/Electrical/Software Engineering σε πλατφόρμες όπως Lego Education (Machines, WeDO, EV3), Arduino, Scratch, Python, C, Virtual Reality, Mobile Programming, αλλά και Financial Engineering.

Οι ομάδες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους και αξιολογούνται όχι μόνο στα έργα τους αλλά και σε δεξιότητες όπως δημιουργικότητα, διαπροσωπικές σχέσεις και την ικανότητα επίλυσης πρωτότυπων προβλημάτων - δηλαδή, σε όσα τα ρομπότ δεν θα καταφέρουν ποτέ!!!

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό -  σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, για να δείτε πώς τα παιδιά, όταν δημιουργούν διασκεδάζουν!

(Δείτε στιγμιότυπα από το 1ο Φεστιβάλ του CityLab εδώ)

Copyright © 2014-2024 CityLab IKE – Γ.Ε.ΜΗ.: 130882103000, Α.Φ.Μ.: 800586309 – Υπηρεσίες Σχολών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος/All rights reserved. Design + programming by makebelieve.